Antalya’da Günübirlik Gezilecek Yerler - Likya Villam
Tatil Cenneti Antalya’da Günübirlik Gezilecek Yerler
0 Görüntüleme

Tatil Cenneti Antalya’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Türkiye’de tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Antalya’dır. Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları, tatil eğlenceleri için birçok farklı alternatifin bulunması, Antalya turistik yerlerin çok fazla olması, Antalya günübirlik gezilecek yerlerin alternatiflerinin çok fazla olması, iklimi, doğası ve şehir güzelliğiyle Antalya tatil için yerli ve yabancı turist için akla ilk gelen seçeneklerden birisidir.

Antalya öncelikle deniz turizmi olan bir yaz mevsiminin vazgeçilmez tatil bölgesidir. Antalya günübirlik gezilecek yerler açısından gayet zengin bir şehir olduğu için tarihi turistik geziler içinde son derece uygundur. Yaz tatillerinin yanı sıra tarihi geziler içinde oldukça sık ziyaret edilen bir şehirdir. Farklı ilçelerine bölünmüş tarihi mekânlarıyla Antalya’ya tarihi geziler için gelen turistler oldukça memnun ayrılır. Tarihi gezilerin yanı sıra Antalya turistik yerler olarak yaz tatilleri içinde oldukça sık tercih edilen ve her yaz neredeyse boş yer kalmayacak şekilde dolan bir kenttir.

Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları sayesinde her dönem bir turist akını yaşamaktadır. Yoğunluk olarak yaz aylarında gelen tatilci turistler sayesinde her yaz Antalya çok hareketli olmaktadır. Akdeniz bölgesinin incisi ve turizmin başkenti olarak anılır. Bu isimleri sonuna kadar hak eden Antalya turistik yerleri ve Antalya günübirlik gezilecek yerleriyle son derece eğlenceli ve aktif bir şehirdir. Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları sayesinde özellikle yabancı turistlerin uğrak yeri olmaktadır. Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları yerli ve yabancı turistleri, yaz turizminin yanı sıra tarihi geziler içinde Antalya’ya çekmektedir.

Antalya Türkiye’nin en çok turist alan şehridir. Nüfus olarak Türkiye’nin en kalabalık 5. Şehridir. Gayet gelişmiş ve Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları olarak çok zengin bu sayede sürekli turist sirkülasyonu olan şehirlerinden biridir. Antalya günübirlik gezilecek yerler olarak araştırıldıktan sonra Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları çok sayıda çıkacaktır. Bu sayede günübirlik geziler içinde sıkça tercih edilen bir şehirdir. Antalya turistik yerler olarak bulunduğu bölgenin de en zengin şehirlerinden biridir bu sayede yaz aylarının dışında tarihi geziler için şehre gelen yerli ve yabancı turist sayısı da oldukça fazladır. Tatil cenneti Antalya gerek yaz aylarında yaz turistleri gerekse hem yaz aylarında hem de geri kalan zamanlarda tarih gezileri için gelen turistlere her sene ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya turistik yerleri sayesinde birçok farklı konuda şehre hem yerli hem de yabancı turistlerin yılın her zamanı gelmesini sağlamaktadır. Antalya günübirlik gezilecek yerler açısından birçok farklı internet araştırmalarında önerilen bir şehir olması itibariyle tarihi ve kültürel geziler için sürekli tercih edilen bir konumdur. Bu sayede şehirdeki turist sayısı neredeyse hiç bitmeden bütün yıllar boyunca misafir ağırlamaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Antalya, şehrin yapısı, tarihi ve kültürel yerler, yaz turizmi için elverişli olması gibi nedenlerden dolayı Türkiye’nin en çok yerli ve yabancı turist ağırlayan şehirlerinden biridir.

Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları, yaz aylarının dışında her dönem tarih sever yerli ve yabancı turistleri her sene çekmeye devam etmektedir. Bu sayede Antalya’nın genel itibariyle ekonomik yapısı, gelişmişliği ve tercih edilirliği sürekli artış göstermektedir. Antalya dünyaca ünlü plajlara sahip olan ve her sene yaz turistlerinin akın ettiği yaz aylarına en çok yabancı turist alan tatil mekânı olarak Tatil Cenneti unvanını korumaktadır. Antalya günübirlik gezilecek yerler açısından çok zengin olmasından dolayı, günübirlik yapılacak ziyaretlerde karar verilecek konumlarda geziler yapılabilmesine imkân vermektedir. Günübirlik gezilerin yanı sıra, uzun süreli konaklama planlı turistik geziler içinde birçok otel tercihi ve alternatifler bulunmaktadır. Bu sayede yerli ve yabancı turistlerin uzun süreli konaklamasına büyük imkânlar sağlanmaktadır. Antalya’nın özellikle yaz aylarındaki tatil turistler için çekici bir seçenek olduğu düşünülürse otel sayıları ve birçok alternatifin olması bu çekiciliğin sebeplerinden biri olarak görülebilir bu sayede turist sayıları hiçbir dönem bitmeden ev sahipliği yapılmaktadır.

Antalya Günübirlik Gezilecek Yerler

Antalya günübirlik gezilecek yerler bütün yıl boyunca turist çekmeye devam eden tarihi ve kültürel mekânların çok olmasından dolayı büyük bir alternatiftir. Günübirlik yapılacak ziyaretlerde tercih edilebilecek birçok farklı seçeneğin olması Antalya’yı tarihi ve kültürel geziler için önemli bir noktaya taşımaktadır. Bu sayede Antalya’da her dönem turist bulmak çok kolaydır. Ulaşım olarak yapılan planlamalarda günübirlik olarak gidilebilecek her yere gün ayırarak yapılacak konaklamalı tatillerin Antalya için en güzel seçeneklerden biri olduğu bilinmektedir. Bu sebepten ötürü tatil ve kültürel gezi amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin birçok planlarını günübirlik yaparak her bölge için bir gün ayırarak gezilerini yapmaktadırlar. Bu sayede Antalya’da kalan turistlerin sayısı her dönem için çok fazla olmaktadır. Antalya tarihi ve mekânları sayesinde yerli ve yabancı turistleri adeta kendine çeker ve gelen turistleri büyüler. Yaz aylarında tatil turizminin tavan yapması, Antalya tarihi ve turistik mekânların boş kalmasını sağlamaz, her şekilde bu mekânlar dolar ve her zaman kendilerine ziyaretçi bulabilir.

Antalya’nın Tarihi ve Turistik Mekânları

Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları her dönem kendilerine ziyaretçi bulabilecek önemli mekânlardır. Geçmişten günümüze taşınmış olan izleriyle tarihi gezi yapmak isteyen birçok yerli ve yabancı turisti kendilerine çekerler. Bunların yanı sıra köklü tarihleriyle Antalya’ya has mekânlarda bulmak bu şehir için çok kolaydır. Tatil turizmi için yaz aylarında sıklıkla tercih edildiği bilinen Antalya aynı zamanda tarih ve kültür turizminde de hem yerli hem de yabancı turistin uğrak noktasıdır. Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları her dönem ziyarete açık bir şekilde ziyaretçilerini beklemektedir.

Noel Baba Kilisesi, Demre

Antalya’nın Kaş ilçesi ve Finike ilçesi arasında olan Demre ilçesinde bulunan çok eski bir kilisedir. Çocuklara yeni yıl hediyeleri dağıttığına inanılan ve Noel Baba olarak ifade edilen karakterin Aziz Nicholaos olduğu düşünülmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak Aziz Nicholaos’un ölümünden sonra inşa edilmiş tarihi bir yapı olduğundan dolayı Noel Baba kilisesi olarak adlandırılmıştır. Hristiyanlar için kutsal bir mekân olarak bilinmektedir, her yıl alınan özel izinlerle ayinler yapılmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı Antalya günübirlik gezilecek yerler ve Antalya turistik yerler aramalarında ön sıralarda çıkmaktadır.

Myra Antik Kenti, Demre

Demre’de bulunan Antalya’nın tarihi ve turistik mekânlarından biridir. MÖ 5. Yüzyıla kadar geçmişi uzanmaktadır. Kaya mezarları, Roma döneminden kaldığı bilinen antik tiyatro, Likya yazıtları bulunmaktadır. Antalya turistik yerlerinden en önemlilerinden biridir.

Termessos Antik Kenti, Döşemealtı

Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları denince antik kentlerin içinde en görkemli olanıdır. Güllük dağının eteklerinde ve 1150 metre yükseklikte kurulmuş bir antik kenttir. İçinde bulunan antik tiyatrosu her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Tarihi Saat Kulesi, Merkez

Antalya turistik yerler denince Merkez’de akla gelen ilk yer burasıdır. Antalya günübirlik gezilecek yerlerden biridir. 1901 yılında 2. Abdülhamit adına yapılmış bir saat kulesidir. 14 metre yüksekliğe sahip olan Saat Kulesi’ni Antalya’da Merkeze gelen her turistin uğrak mekânıdır.

Apollon Tapınağı, Side

Antalya günübirlik gezilecek yerlerden biri olan Apollo tapınağı, Antalya’nı Side ilçesindedir. Güneşin oğlu olarak adlandırılan Apollon’a adanarak yapılmış bir tarihi yapıdır. Side’nin en bilinen ve Antalya’nın tarihi ve turistik mekânlarından önde gelen bir mekândır. Deniz kenarında olması mükemmel manzaralara ev sahipliği yapmasına neden olmaktadır.

Olimpos Antik Kenti, Kumluca

Kumluca ilçesinde bulunan ve Antalya’nın en çok tanınan tatil merkezlerinden biridir. Genellikle kamp tatilleri için tercih edilen bölgede yer alan Antik kent, Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları arasındadır.

Perge Antik Kenti, Aksu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer alan tarihi bir yapıdır. Helenistik dönemin en önemli antik kentlerinden biri olduğu bilinmekte olup Antalya turistik yerlerin en önemlilerinden biridir.

Aspendos Tiyatrosu, Serik

Anadolu’da bulunan Roma tiyatrolarının, sahnesi ile birlikte günümüze kadar dayanabilen nadir yapılardan biridir. 17 bin kişilik bir tiyatro olduğu bilinmektedir. Antalya günübirlik gezilecek yerler arasında en önemlilerden biridir.