Tatil Villalarının Özellikleri Nedir? - Likya Villam
Tatil Villalarının Özellikleri Nedir?
0 Görüntüleme

Tatil Villalarının Özellikleri Nedir?

Villa tatili denildiğinde akla ilk gelen kendi kurallarımızın olduğu sessiz sakin bir tatil oluyor. Tatil ihtiyaçlarımıza göre villalar vardır. Çeşitli konsepte sahip villa bulmak mümkündür. Muhafazakâr villalar, havuzlu villalar, şömineli villalar, jakuzili villalar, balayı villaları, taş ev villalar ve evcil hayvan kabul eden villalar gibi öne çıkan özelliklerine ve kullanım koşullarına göre değişmektedir. Lüks villa tatilleri yapabileceğiniz villaları özelliklerine göre inceleyelim.

Jakuzili Villa

Jakuzili villa, genellikle tatilde dinlenmek isteyen tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Jakuzilerin, villa içinde veya villa dışında bulunması lüks kiralık villalar da sıkça görülmektedir. Jakuzili villa konsepti lükslüğün yanında ev konforunun fazlasını sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Jakuzili villa konsepti tam olarak keyif düşkünleri içindir. Lüks tatil villaları için konumlandırılmış çeşitli jakuziler bulunmaktadır. Bunlar yatak odası, kapalı veya açık teras, havuzların yanında bulunabilir.

Jakuzili villa, sıcak suyu seven ve lüks detaylara önem veren kişiler için vazgeçilmez bir tercihtir. Havuza girmek soğuk bir alternatif olarak sayılabilir. Havuz suyu soğuk olabilir veya hava soğuk olabilir. Ancak jakuzili villa tatili yapıyorsanız sıcak bir su ve ortamda jakuzi keyfi yapabilirsiniz. Jakuzili villa tercih etmenin diğer bir sebebi soğuk kış aylarında havuza girme isteğidir.

Sizlere keyif yaparken manzaranın tadını çıkarma imkânı da sunmaktadır. Sağlık sorunları yaşayan kişilerde jakuzili villa tercih etmektedir. Bulunan bu jakuzilerde noktasal tazyikli su özelliği ve masaj özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde kaslarınızı rahatlatır ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Havuzlu Villalar

Havuzlu villa, tatillerde havuzu vazgeçilmez olarak gören veya çocuklu aileler için idealdir. Havuz başında şezlong bulunur. Çocuklarınızı havuza girerken onları gözünüzden kaybetmezsiniz. Havuzlu villalarda en az bir ve birden fazla havuz bulunmaktadır. Bu havuzlar yetişkin ve çocuklara göre ayrılmaktadır. Bazı villalarda kapalı havuzda bulunmaktadır. Havuzun ön planda olduğu bu villa konseptinde havuzlarda mini aqua parklar ve göz alıcı süsler bulunmaktadır. Havuzlu villaları sonsuzluk havuzlu villalar, kapalı havuzlu villalar ve ısıtmalı havuzlu villalar olarak 3 sınıfa ayırabiliriz.

Sonsuzluk Havuzlu Villalar

Sonsuzluk havuzlu villalar, en lüks tatil villaları arasında yer almaktadır. Sonsuzluk villaları mutlaka deniz manzaralı olmak zorundadır. Bu villa konseptinde villada bulunan havuz ve villanın manzarası olan deniz birleştirilir. Bu havuzun sonsuz muhteşem bir görüntü almasını sağlar. Bu sonsuz havuz kiralanan villayı son derece lüks ve muhteşem göstermektedir. Bu villa tipinde fotoğraf çekmek muhteşem oluyor. Lüks tatil villaları bu özelliğe sahip oluyor.

Kapalı Havuzlu Villalar

Kapalı havuzlu villalar genellikle olumsuz hava şartlarında havuz keyfi yapabilmek için tasarlanmıştır. Bir yaz tatili planlıyorsunuz ve yaz yağmuruna yakalandınız işte bu olumsuz hava durumuna önlem olarak kapalı havuzlu villalar tasarlanmıştır. Yine kış ayında tatil planlıyorsunuz ama havuza girmek istiyorsunuz. İşte burada kapalı havuz devreye giriyor.  Bu villa konseptinde genellikle açık ve kapalı olmak üzere havuzlar bulunmaktadır.

Isıtmalı Havuzlu Villalar

Isıtmalı havuzlu villa konseptinde havuzlarda bir ısı pompası bulunmaktadır. Bu ısı pompası sayesinde havuz istenilen sıcaklığa kadar ısıtılabilir. Isıtmalı havuzlar ihtiyaç durumlarında ısıtılır. Eğer havuz suyu sıcak veya hava çok bunaltıcı ise ısı pompası devre dışı alınabilir. Yaz aylarında ve kış aylarında villa tatili imkânı sunmaktadır.

Muhafazakâr Villalar

Son dönemlerde en çok tercih edilen villa türü arasında muhafazakâr villalar yer almaktadır. Muhafazakâr villaların asıl amacı gizliliği en üst düzeyde tutmaktadır. Villa tatilleri otel tatillerine göre çok sakin ve sessiz olması karşın villa sitesinde bulunabilir. Buda etrafınızda başka komşularınızın olduğu anlamına geliyor. Bu durumdan rahatsız olan ve tatilini tek başına gizli bir şekilde geçirmek isteyen tatilciler muhafazakâr villaları tercih ediyor. Muhafazakâr villalarda normal bir villa tatilinde bulabileceğiniz her şey bulunmaktadır. Ekstra olarak muhafazakâr villalar yüksek duvarlar ile çevrelenmiştir. Bu sayede villa bahçesinde havuza girerken veya güneşlenirken kimse ile muhatap olmazsınız. Aynı zamanda villa bahçesinde yine kendinize özel zaman geçirebilirsiniz.

Balayı Villaları

Balayı villaları lüks ve romantik bütün detayları içermektedir. Balayı, yeni evli çiftlerin bir defa yaşayacağı bir durum olduğu için unutulmayacak kadar özel olması gerekmektedir. Balayı villalarında şömine, havuz, jakuzi gibi önemli ve özel detaylara yer verilmektedir. Genellikle iki kişinin rahat ve lüks yaşaması için tasarlanır bu villalar. Bu villa tipinde konaklama yaptığınızda lüks villa tatili yaptığınızı gösterecek bütün detaylara önem verilir. Sizin isteğinize özel olarak farklı balayı konseptleri tur acentaları ve kiralama yapan emlak firmaları tarafından organize edilebilir.

Şömineli Villalar

Kış aylarında yapılacak olan bir tatil için şömine ateşi lüks bir detaydır. Eğer lüks tatil villalarında bir plan yaptıysanız şömine detayı mutlaka olacaktır. Şömine karşısında kahvenizi yudumlayabilir kitabınızı okuyabilirsiniz. Şömineli villalar son teknoloji baca ve havalandırma sistemleri ile donatılmıştır. Bu sayede olumsuz hava koşullarında herhangi bir risk ortamı söz konusu olmaz ve gönül rahatlığıyla konaklama yaparken, şöminenin keyfini çıkarabilirsiniz. Şömineli villalarda bulunan şömineler 2’ye ayrılmaktadır. Elektrikli şömine ve odunlu şöminedir. Elektrikli şömine odunlu şömineye göre daha zahmetsiz ve kolaydır. Şömineyi yakmak ile uğraşmasınız ve herhangi bir is kokusu etrafa yayılmaz. Odunlu şömine ise bildiğimiz şöminedir. Kendi ateşinizi kendiniz yakarsınız ve bu ateşi kontrol edersiniz. Odada odunlar için mutlaka bir bölme bulunur ve önceden kesilmiş kuru odunlar bu bölmede bulunur. Siz bu bölmeden odun alıp ateşi yakarsınız. Şömine ile uğraşmak sizin için bir zevk ise ve şömine ateşinde Marshmallow hayali kuruyorsunuz odunlu şömine tam size göre.

Evcil Hayvan Kabul Eden Villalar

Villa tatili özgürlük, sessizlik ve dilediğiniz gibi tatilinizin tadını çıkarmak demektir. Evimizde baktığımız çeşitli evcil hayvanımız olabilir. Bazı villa seçeneklerinde evcil hayvan ne yazık ki kabul edilememektedir. Bunun en büyük nedeni villada kullanılan malzemedir. Sevimli dostlarımızı eve bıraktığımızda veya bir yere emanet ettiğimizde, aklımız onlarda kalır ve tatilimizi doyasıya geçiremeyiz. Evcil hayvankabul eden villalarda tatil yaptığınız zaman villalarınız sevimli dostlarımıza uygun olarak dizayn edilmektedir. Bu villa tipini evcil hayvanından ayrılmak istemeyen veya evcil hayvanını emanet edebileceği bir yer bulamayan tatilciler için harika bir tercihtir.