Antalya’nın Gözde Tatil Rotası: İslamlar Köyü - Likya Villam
Antalya’nın Gözde Tatil Rotası: Kalkan İslamlar Köyü
0 Görüntüleme

Antalya’nın Gözde Tatil Rotası: Kalkan İslamlar Köyü

Antalya kiralık villalarıyla villa tatili düşünen tatilcilerin uğrak noktası haline gelmiştir. Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Kalkan İslamlar Köyü şehirden uzaklaşmak ve doğayla iç içe bir plan yapan tatilciler için oldukça iyi bir alternatiftir. Kalkan İslamlar Köyü, kiralık villa tatili açısından çok gelişmiş bir yerdir. Temiz havası, sessizliği ve doğasıyla gelen ziyaretçileri eskisi altına alıp muhteşem bir duygu yaşatmaktadır.

Kalkan İslamlar Köyü Nerede Yer Alır?

Kalkan İslamlar Köyü, Akdeniz Bölgesi’nde Antalya Kaş’a 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yine Antalya merkeze 195 km uzaklıkta yer alır. Kalkan bölgesine sadece 7 km uzaklıkta bulunan bu köy doğa ile iç içe olabilme imkânı sunmaktadır. Köye ulaşım özel araç ve toplu taşıma ile sağlanıyor.

Kalkan İslamlar Köyü’nün Tarihçesi

Kalkan İslamlar Köyü’nün tarihi 1700’lü yıllara dayanmaktadır. Bu köyde Rumlar ve Türkler beraber yaşamıştır. Daha sonrasında gelen Arap kökenli kişilerle beraber köyün nüfusu hızla artmıştır.  Yaşayan Arapların sayısının fazla olmasından dolayı bu köyün ismi Kalkan İslamlar Köyü olarak konulmuştur. Köyde Araplara ait bir mezarlıkta bulunmaktadır.

Kalkan İslamlar Köyü’ne ait çok sayıda su değirmeni bulunmaktadır. Bu su değirmenleri Rumlara aittir. Köyde üç yüz yıldan daha eski su değirmenleri de mevcuttur. Antalya kalkan İslamlar Köyü gezilecek yerler arasında kesinlikle bu tarihi su değirmenleri yer alıyor.

Kalkan İslamlar Köyünde Tatil

Antalya'da bir tatil planlıyorsunuz ama kalabalıktan uzak kafa dinleyebileceğiniz bir yer istiyorsunuz. Doğa ile iç içe olan İslamlar köyü tam size göre. Antalya Kaş ilçesine bağlı olan bu köy Kaş’a 35-40 km uzaklıkta yer almaktadır. Rakım oldukça yüksektir. Doğayla iç içe yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir tatil imkânı sunmaktadır. Köyde otel tatilinin yerine kiralık villa tatili tercih edilmektedir. Kalkan İslamlar Köyü kiralık villa bakımından çok zengindir. Doğayla iç içe kiralık villalar bu köyde villa tatilini çok sessiz konforlu bir hale getiriyor. Kalkan İslamlar Köyü kiralık villa tatili açısından çok çeşitli alternatifler içermektedir.

Antalya Kalkan İslamlar Köyü’nde Gezilecek Yerler

Kalkan İslamlar Köyü’nün eski adı Bodamya olarak geçmektedir. Bodamya Rumca bir isimdir ve anlamı nehirlerdir. Antalya kalkan İslamlar Köyü gezilecek yerler arasında çok şiddetli ve ferahlatıcı akan nehirleri mutlaka önemli bir yer almaktadır. İslamlar Köyü deniz seviyesinden 600 metre yüksektir. Bu yükseklik sayesinde buz gibi serin akan su kaynaklarına sahiptir. İslamlar Köyünün rakımının yüksek olması sayesinde en sıcak aylarda bile sıcaklardan bunalmadan gezebilirsiniz.

Antalya Kalkan İslamlar Köyü gezilecek yerler arasında yine köyden söz edildiğinde akla ilk gelen eski su değirmenleri bulunuyor. Bu su değirmenleri çok eski tarihlerden günümüze kadar gelmektedir. Su değirmenlerinin yanı sıra çok sayıda işlemeli lahitler ve mezarlar da bulunmaktadır.

Kalkan İslamlar Köyü’nde kiralık villada tatil yapıyorsunuz ve sabah uyandığınızda güzel bir kahvaltı istiyorsunuz. Köyün doğayla iç içe olması ve dereleri yakınlarında kurulan alabalık tesisi ile harika bir köy kahvaltısı imkânı sunuyor sizlere.

Kalkan İslamlar Köyü birçok plaj, kanyon ve antik kente ev sahipliği yapmaktadır. Bir kaç tanesini şöyle açıklayabiliriz.

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı denizinin maviliği ile Kalkan İslamlar Köyü’nü ziyaret eden tatilcileri adeta büyülüyor. Bu plaj tertemiz bir denize ve sahile sahiptir. Yaz aylarında birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Plaj yol seviyesinden çok aşağıda yer almaktadır. 187 merdiven inerek plaja ulaşılabiliyor. Ancak plajın olağanüstü güzelliği ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Pirha Antik Kent

Pirha Antik Kent, İslamlar Köyü’ne en yakın mesafede bulunan antik kent olma özelliği taşımaktadır. Antik kent birçok taş yapıtı içermektedir. Bu antik kent ile geçmişe yolculuk yapma fırsatını elde edebileceksiniz. Birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Kazılar sonucu ortaya çıkan birçok heykel ve rölyef çıkmıştır.

Patara Plajı

Patara Plajı, İslamlar Köyü’ne geldiyseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir plajdır. Türkiye’nin en uzun plajı olarak bilinmektedir. Patara Plajı’nın yakınlarında bir antik kentte bulunmaktadır. Plaj ince kum yapısı ve uzunluğuyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.

Likya Yolu

Likya Yolu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanmakla birlikte gezginler ve doğa tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 535 km’lik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Likya Yolu Dünya’nın en iyi 10 uzun yürüyüş rotasından biri olarak görülmektedir. Rotanın içerisinde bulunan Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye’nin en iyi manzarası seçilmiştir.

Kalkan İslamlar Köyü Kiralık Villa

Daha önce Kalkan İslamlar Köyü’nün Akdeniz’in arka bahçesi olarak bilindiğini söylemiştik. Akdeniz’e yakın olmasıyla ve rakımın yüksek olması sayesinde çok çeşitli ve yeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu bitki örtüsü doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler kaçırılmayacak bir fırsat olmaktadır. İslamlar Köyü, balayı tatili için güzel bir seçenektir. Kalkan İslamlar Köyü, kiralık villa açısından çok çeşitli konseptlerde farklı villalar bulunmak mümkündür. Bölgede muhafazakâr, havuzlu ve balayı villa çeşitleri bulunmaktadır.

Kalkan İslamlar Köyü Muhafazakâr Villaları

Muhafazakâr villalar, muhafazakâr insanların rahat ve özgür bir tatil deneyimi yaşayabilmek adına tercih ettikleri villalardır. İnsanların bu villaları tercih etme amacı yabancı insanlardan uzak bir şekilde havuza girebilmek, güneşlenebilmek ve açık havada sevdikleriyle vakit geçirebilmeleridir.  Muhafazakâr villalar gizlilik esaslı oldukları için bir takım ayırt edici özelliklere sahiplerdir. Bunlardan biri dışarıdan görünmeyen havuzdur. Bunun için ya kapalı havuzlar tercih edilir ya da olması gerekenden yüksek duvarlar ile görüş alanı kısıtlanır. Kalkan İslamlar Köyü, muhafazakâr villada tatil yapabilmek adına tercih edebileceğiniz en iyi lokasyonlardan biridir. Köyde pek çok muhafazakâr villa mevcut olup seçeneğiniz çok fazladır.

Kalkan İslamlar Köyü Havuzlu Villalar

Antalya otellerinin kalabalık olması aynı zamanda şehir merkezininde kalabalık olması nedeniyle İslamlar Köyüne çok sayıda havuzlu villa inşa edilmiştir. Kalabalıktan ve şehir merkezinden uzakta, havuz keyfi yapmak isteyen tatilcilerin uğrak noktası haline gelmiştir.

 

Kalkan İslamlar Köyü Balayı Villaları

İslamlar Köyü’nün sessiz sakin olduğundan daha önce çok bahsetmiştik. Bu sessizlik balayı için harika bir ortam oluşturur. Balayı çiftleri ilk anlarını özel ve unutulmaz kılmak için İslamlar Köyü balayı villalarını tercih etmektedir.

Kalkan İslamlar Köyünde Ne Yenir?

Kalkan İslamlar Köyü’nde yaşayan köy halkı genellikle hayvancılık, toplayıcılık ve tarımla uğraşmaktadır. Ve köy ürünlerini yaz aylarında tatilciler için satışa sunmaktadır. Şehir hayatında organik ürünlere ulaşmanın zorluğu ve pahalı olması nedeniyle genellikle organik olmayan katkılı ürünler yiyoruz. Köy yerinde tatil yapmanın en büyük avantajı bu organik, katkısız ve taze köy ürünlerine ulaşmanın kolay ve uygun olmasıdır. Villa tatili yaparken sabah kahvaltıda yemek için köy ürünleri alabilirsiniz. Sağlık bir tatil yapma imkânına sahip olabilirsiniz.

Daha öncede belirttiğimiz gibi İslamlar Köyü derelere sahiptir. Bu derelerin yanlarında kurulan alabalık tesisleri bulunmaktadır. Bu alabalık tesislerine giderek balık alabilirsiniz. Aldığınız balıkları öğle ve akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz. Ancak dışarıda yemek yemek isterseniz yine alabalık tesislerinde sabah kahvaltısını, öğle ve akşam yemeğini doğaya karşı yeme fırsatınız vardır. Kalkan İslamlar Köyü sahip olduğu salaş restoranları ile ün kazanmıştır.