Neden Villa Tatilini Tercih Etmeliyiz? - Likya Villam
Neden Villa Tatilini Tercih Etmeliyiz?
0 Görüntüleme

Neden Villa Tatilini Tercih Etmeliyiz?

Öncelikle otel tatili, toplu herkesin bir arada olduğu bir hizmettir. Ancak villa tatili bundan çok farklıdır ve sizlere özeldir. Tatil yaparken yüksek katlı beton yapılardan kurtulmak, kafamızı dinlemek ve gökyüzünü rahatça görmek isteriz. Bu yüksek katlı ve iç içe yapılmış bir otelde mümkün değildir. Kiralık villada tatil yapmaya karar verdiniz diyelim. Otelden farklı olarak daha konforlu bir tatil beklemeniz normaldir. İşte villa tatili sizlere evinizden bile daha konforlu bir tatil sunmayı amaçlar. Villa tatili size ve tatil yapmak istediğiniz kişilere özel bir deneyim sunmayı amaçlar. Kiralık villada tatil neden sizler için avantajlı villa özelliklerine göre inceleyelim.

Havuzlu Villa

Villa tatili tercih edildiğinizde sizlere sunduğu en önemli iki unsur konfor ve size özel olmasıdır. Havuzlu villa sizlere konfor olarak ne sunar? Havuzlu villa size özel rahat rahat yüzebileceğiniz saatlerce vakit geçirebileceğiniz bir havuz sunmaktadır. Havuz ile villa arasında neresinde mesafe olmaması sayesinden havuzdan çıktığınız zaman odanıza ulaşmanız için dakikalarca yürümeniz gerekmez. Yine havuz başlarına yerleştirilmiş şezlonglar istediğiniz saatler arası güneşlenme imkânı sunmaktadır. Eğer çocuklu bir aile olarak tatil yapıyorsanız otellerin kabalığında çocuğunuzu gözden kaybetmemek için sürekli peşinde koşmanız gerekmektedir. Bu ebeveynler için çok zor olmaktadır. Ancak kiralık villada tatil yaptığınız size özel olduğu için şezlongda güneşlenirken bir yandan çocuğunuzu gözetleyebilirsiniz. Kısaca çocuğunuz sürekli göz önünde olabilir.

Korunaklı Villa

Korunaklı villa tatili sizlere muhafazakâr bir tatil sunmaktadır. Oteller birçok insanın iç içe yaşadığı ve gizliliğinin söz konusu olmadığı bir ortamdır. Ancak siz gizliliğe çok önem veriyorsanız ve tatilinizi herkesten uzak gizli bir şekilde geçirmek istiyorsanız Korunaklı villa tam size göre. Korunaklı villa konsepti çok özeldir ve gizlilik ön plandadır. Yüksek duvarlar, jakuzi ve kapalı havuzlar içerebilir. Yüksek duvarları ile çevreden görünmenizi engeller ancak villanın üst katlarında manzarayı engellemez. Bu sayede lüks bir korunaklı villa tatili yaptığınızı anlarsınız.

Jakuzili Villalar

Otelde tatil yapıyorsanız hava koşulları kötüyse yapabileceğiniz pek bir şey kalmıyor. Ancak kiralık villada tatil yapıyorsanız ve jakuzili villa ise durumlar değişebilir. Hava kötü bile olsa jakuzide keyif yapabilirsiniz. Ev konforundan bile daha konforlu bir tatil yapabilirsiniz.

Evcil Hayvan Kabul Eden Villalar

Evcil bir hayvanınız var ve siz hayvanınızdan ayrılmak istemiyorsunuz. Otellerin geneli evcil hayvan kabul etmemektedir. Bu durumda tatiliniz süresince evcil hayvanınızı evde bırakacaksınız veya başka bir yere bırakacaksınız. Aklınız evcil hayvanınızda kalabilir ve tatilinizin tam anlamıyla tadını çıkaramayabilirsiniz. Bu durumda kiralık villada tatil otellerden ayrılıyor. Evcil hayvan kabul eden villalarda evcil hayvanınızla beraber gelebilir ve tatilinizi beraber yapabilirsiniz.

Villa Tatilinde Hijyen

Villa tatili hep sessiz ve konforlu diye bahsettik, bunların yanında bizlere ne sunmaktadır. Villa tatilleri evimiz gibi rahat ve hijyeniktir. Bunun sebebi kalabalık olmaması ve düzenli temizlenmesidir. Otellerde hijyen kalitesi çok düşüktür bunun en büyük nedeni otellerin büyük yapılar olması ve kalabalık olmasıdır. Günlük temizlik düzenli yapılsa bile çabuk kirlenmektedir. Kiralık villa tatili yapmanın diğer bir amacı salgın hastalık dönemleri için daha uygun olması.

Bulaşıcı Hastalık Döneminde Villa Tatili

Pandemi dönemini 2 seneden fazla yaşıyoruz. Salgın döneminde otellerin kalabalık olması nedeniyle bulaşıcı hastalık dönemlerinde kapalı oldu. Bu salgın döneminde villa tatili çok fazla tercih edildi. Kiralık villada tatil yapmak isteyen tatilciler villa bulmakta zorlandı. Havuzlu villa ve korunaklı villa bu durumlarda ideal oluyor. Otellerde en kalabalık alan havuz olmaktadır. Havuzlu villalar size özel olduğu için herhangi bir hastalık riski bulunmamaktadır. Aynı zamanda havuzlu villa tatili tercih ettiğinizde havuz düzenli olarak temizlenmektedir. Korunaklı villa tatillerinde ise herkesten uzak olduğumuz için bulaşıcı hastalığa yakalanma riskimiz çok azdır.

Villa Tatilinde Fiyat Avantajı

Villa tatili tercih etmeyen birçok tatilci otele göre daha pahalı olduğunu düşünür. Ancak villa tatili düşünülenin aksine otel tatiline göre oldukça hesaplı bir tatildir. Bunun nedeni kiralık villada tatil yaparken tek bir aile değil birden fazla aile konaklayabilmektedir. Otellerde kişi sayısı arttıkça fiyatta artmaktadır. Ancak villa tatilinde bu söz konusu değildir. Tatil için konaklayacağınız mülkün fiyatı sabittir.

Villa Tatilinde Özgürlük

Villa tatili size özeldir. Villa tatili yaptığınızda havuza giriş çıkış saatini, yemek saatini her şeyi siz ayarlarsınız. Otellerde özgürlüğünüz her zaman sınırlıdır. Otel yönetimin belirlediği saatlere uymak zorundasınız. En zor olanı sabah erken kahvaltı saatidir. İş hayatımız boyunca hep erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Tatilde özgür olmak isteriz ancak bu otel tatili ile mümkün değildir. Bunun yanı sıra diğer yemek saatlerini kaçırmamak için neredeyse otelden çıkıp gezmemeniz gerekiyor. Villa tatili yapıyorsanız durum çok farklı herhangi bir saat sınırlaması olmadan tatil yapabiliyorsunuz.

Otel saatleri dışında başka kurallar da vardır. Bunlardan diğeri mayo giydiğimiz zaman yemek yiyememektir. Tatilde sürekli havuza denize giriyoruz veya güneşleniyoruz dolayısıyla mayolarla duruyoruz gün içerisinde. Otel kuralları çerçevesinde bu kıyafetlerle yemek yiyemiyoruz üstümüzü değiştirip günlük kıyafetlerimizle yemeğe gitmemiz gerekiyor. Bu hem konforumuzdan hem özgürlüğümüzden ödün vermemiz anlamına geliyor. Sürekli olarak odaya çıkıp üstümüzü değiştirmek yorucu olmaktadır. Ancak villa tatili yapıyorsanız buna tamamen siz karar veriyorsunuz isterseniz havuzdan çıktığınız gibi öğlen yemeğinizi yiyebilirsiniz. Havuzlu villa tercih ettiysek havuz başında yemek yiyebilme imkânımızda söz konusu.

Villa tatilinin diğer bir avantajı ise yemek menüsünde kimseye bağımlı olmazsınız. Kendi damak zevkinize göre yemekler yersiniz. Diğer bir avantajı ise gittiğiniz bölgeye özel olan tatları deneyebilirsiniz.

Otellerde bulunan ortak kullanım alanlarında dilediğiniz gibi davranamazsınız. Ortak kullanım alanları otel bahçesi, havuzu gibi alanlardır. Bu alanlarda arkadaşlarınızla doyasıya eğlenemezsiniz. Ancak kiralık villada tatil yaptığınızda bu alanlarda istediğiniz gibi doyasıya eğlenebilirsiniz.

Villa Tatilinde Özel Günler

Otel tatillerinde özel gün kutlamaları sadece odaya içecek söyleyerek kısıtlı bir şekilde kutlanabilir. Villa tatilinde bütün özel günlerinizi kutlayabilirsiniz. Özel günleri kutlayabileceğiniz bahçeye sahiptir tatil villaları. Bu bahçede yakın arkadaşlarınızla, ailenizle çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz ve unutamayacağınız bir gün geçirebilirsiniz. Korunaklı villa tercih ederseniz sadece size özel bir etkinlik yapabilirsiniz.