Turistlerin Gözdesi Antalya’da Konaklama İmkânları - Likya Villam
Turistlerin Gözdesi Antalya’da Konaklama İmkânları
0 Görüntüleme

Turistlerin Gözdesi Antalya’da Konaklama İmkânları

Yerli ve yabancı turistler Türkiye’de bir tatil planı yaptığında kesinlikle ilk tercih edecekleri şehirlerarasında Antalya yer alıyor. Antalya hava sıcaklığı plajları ve doğasıyla turistleri her sene büyülemeyi başarmıştır. Yaz tatilleri için Akdeniz’in incisi ve gözde tatil rotası Antalya çok önemli bir tatil destinasyonudur.

Yaz Tatili İçin Antalya’da Konaklama İmkânları

Akdeniz Bölgesi’nin incisi Antalya’da ilçelere göre pek çok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Bunlar kamp alanları, otel tatili, tekne tatili ve kiralık villa tatili olarak ayrılıyor. Burada seçim yaparken tamamen tatil beklentilerimizi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Tatil beklentimize uygun bir konaklama türü seçmemiz gerekiyor. Bu konaklama türlerinden kısaca bahsedelim.

Villa Tatili

Kiralık villatatili tam anlamıyla konforlu ve dinlendirici bir tatil yapmanızı sağlar. Konfor, özgürlük ve sessizlik ön planda olarak güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Antalya kiralık villa tatili bakımından oldukça zengindir. Son zamanlarda otellerin kalabalık olması ve içinde bulunduğumuz pandeminin etkisiyle villa tatiline olan talep oldukça artmıştır. Antalya’da en çok tercih edilen kiralık villa tatili türleri havuzlu villa ve muhafazakâr villalar olmuştur. İşte bazı villa türlerini sizin için derledik.

-Havuzlu Villa

Villa tatili planladığımızda havuz bizim için çok önemlidir. Havuzlu villalar Antalya’nın her ilçesinde bulunmaktadır. Bu villa tipinde en önemli unsur havuz olduğu için havuza daha fazla özen gösterilir. Normal havuza sahip villalardan farklı olarak sonsuzluk havuzlu villa ve kapalı havuzlu villa da bulunmaktadır.

-Sonsuzluk Havuzlu Villalar

Sonsuzluk havuzuna sahip kiralık villa tatili tercih eden lüks ve konforlu bir yaz tatiline önem veren tatilciler muhteşem bir manzaraya sahip olur. Sonsuzluk havuzlu villa, sahip olduğu havuz, deniz ile birleştirerek bitmeyen bir havuz görünümüne sahip olur. Antalya’da deniz manzaralı olan lüks tatil villalarında bulunmaktadır.

-Kapalı Havuzlu Villalar

Bu villalar genelde iki havuza sahip olurlar kapalı ve açık olmak üzere. Kapalı Havuzlu villa tatili seçilirken havuz ön plandadır. Ancak hava koşullarının ne zaman değişeceği belli olmaz. Olumsuz hava koşullarında havuz zevkinden ödün vermemek için kapalı havuza sahiptir.

-Muhafazakâr Villalar

Korunaklı havuzlu ve bahçeli muhafazakâr villalar tam anlamıyla izole ve insanlardan uzak bir tatil anlayışıyla yapılmıştır. Siz tatil villası kiraladığınızda etrafınızda komşularınız ve o bölgede yaşayan insanlar olabilir. Muhafazakâr villa tatilinde bu insanlarla aranızda bir duvar olur ve onlarla görüşmezsiniz. Bu duvarlar ağaçlardan, tente ve branda gibi korumalıklardan ve tuğla yapılardan oluşabilir. Sessiz, sakin ve insanlardan uzak bir tatil arayanlar için kaçırılmayacak bir fırsattır. Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan İslamlar köyünde çok çeşitli muhafazakâr villa bulunmaktadır. Yine diğer ilçelerinde muhafazakâr tatil villaları bulunmaktadır.

Otel Tatili

Otel tatili, herkes tarafından pratik bilinen tatil türüdür. Antalya’da yıldızlarına göre sınıflandırılan birçok otel bulma şansınız vardır. Kalabalıktan rahatsız olmam diyorsanız otel saatleri benim için sorun yaratmaz diyorsanız otel tatili yine düşünülebilir. Oteller yaz sezonunda genelde dolu kapasite ile çalışır. Bu yüzden önceden rezervasyon yapmanız şarttır. Otel tatili için otel seçimi yaparken hizmet türüne iyi bakmanız gerekmektedir. Oda kahvaltı, yarım pansiyon, tam pansiyon, tam pansiyon plus, her şey dâhil ve her şey dâhil plus olmak üzere çeşitli hizmet türleri vardır.

Yemyeşil Orman ve Göletlerin Arasında Kamp Alanları

Antalya bölgesi birçok ormanı içinde bulundurmaktadır. Tabiatın güzelliğini bozmadan kamp alanları yapılmıştır. Kamp alanları doğa tutkunları için bire bir olsa da konfor olarak oldukça düşük düzeydedir. Kamplar için gerekli ekipmanları kamp alanlarından alabilirsiniz veya yanınızda kamp eşyalarınızı bulundurabilirsiniz. Kamp alanlarında hizmet veren tesislerde tüm ihtiyaçlarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kamp alanları yemyeşil ormanların içerisinde bulunurken bazıları göletlerin ve hatta eşsiz denizin kıyısında bile kuruludur.

Sonsuz Maviliğin İçerisinde Tekne Tatili

Antalya tekne turizminin geliştiği şehirlerden biridir. Tekne turlarında isteğiniz koyu gezme ve denize girme imkânına sahipsiniz. Ancak tekne tatili normal tatillere göre oldukça pahalıdır. Lüks teknelerin fiyatlarının yüksek olması ve marina ücretlerinin yüksek olması kiralama ücretlerine yansımaktadır. Her ne kadar lüks bir tatil türü olsa dahi havuzlu kiralık villa tatili kadar konforlu ve hesaplı olmuyor. Tekne tatilini bütçeniz doğrultusunda uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Tekne tatilinde kimsenin ayak basmadığı ve kalabalıktan uzak alanlarda tatil yapma imkânı yakalayabilirsiniz.

 

Kiralık villa, otel tatili, kamp alanları ve tekne tatili gibi bazı konaklama imkânları Türkiye’nin gözde tatil rotası Antalya’da bulunan bazı konaklama türlerindendir. Bu konaklama türlerinin öne çıkmasında şüphesiz Antalya’da verilen tatil hizmetlerinin üst düzey kalitede sunulmasıdır. Bu konaklama türlerinden hangisini seçmek isterseniz isteyin tüm konaklama türlerinde üstün hizmet kalite standartlarında tatil hizmet elde edersiniz. Bu konaklama türlerini tercih ederken verilen hizmetleri göz önünde bulundurarak size uygun konaklama türünü seçebilirsiniz.