Villa Tatili Yapmak İçin 10 Neden - Likya Villam
Villa Tatili Yapmak İçin 10 Neden
0 Görüntüleme

Villa Tatili Yapmak İçin 10 Neden

Tatiller genelde her şey dâhil oteller tercih edilerek yapılsa da çoğu kişi içinde durum tamamen tersi olmaktadır. Villa tatili özellikle son dönemde aşırı derecede popüler olmuş bir tatil şeklidir. Villa tatili yapmak isteyen kişiler kiralık villalar sayesinde istedikleri gibi tatillerini yapabilirler.

Otel konseptinin dışında her şeyi tatilcinin yaptığı ve kendi isteklerine göre yaptığı tatillerdir. İslami villalar olarak son zamanlarda yayılan helal tatil evleri de denilen İslami tatillerin büyük çoğunluğu bu İslami villalarda yapılmaktadır. İslami konseptlere uygun şekilde hizmet vermeye başlayan otellerin sayısı arttıkça villalarında bu konsepte daha rahat ayak uyduracağı düşünülerek daha çok İslami villalar yapılmaya başlandı. Kiralık villa olarak tatilcilere kiralanmak üzere yapılan villa sistemi sitelerle, otel hizmetleri verilerek İslami villa konseptleri de böylece ortaya çıkmaya başladı. Bu sayede tatilini İslami usullere göre yapmak isteyen tatilcilere yeni bir alternatif daha yaratılmış oldu. Bu sayede İslami olarak uygun olmadığı için tatile çıkamayan veya tatil sırasında zorlanan kişiler için alternatifler artmaya başladı.

İslami konseptli otellerden yola çıkarak kiralık villa sistemine İslami kuralları entegre ederek ve tam bir mahremiyet sağlayarak yeni kiralık villa konseptli tatil biçimleri ortaya çıkmış oldu. Villa tatilinin tercih edilmesindeki ana sebep otel rahatsızlıkları ve otel işleyişlerine dâhil olmadan tam bir ev rahatlığında tatil yapmaktır. Bu sebeple villa tatilinin mahremiyet kısmı ön plana atılarak İslami usullere ve kurallara göre yaşanılacak bir tatil biçimi ortaya çıkmış oldu. Villa tatili tamamen tatilcinin kendi isteği ve arzusuna göre hareket edebileceği en iyi tatil konseptlerinden biridir. Bunların yanı sıra İslami kurallara ve usullere uygun olarak tatil yapmak isteyen ama otellerde tatil yapmak istemeyen tatilcilerinde en sık tercih ettiği tatil konseptidir. Bu alanda İslami villa ya da helal tatil evleri olarak aratılarak bulunabilecek kiralık villalar sayesinde villa tatili yapmak mümkündür.

Helal tatil evleri yani İslami villalar sayesinde İslami kurallara uygun en sıkı mahremiyeti isteyen tatilcilerin İslami villalarda yapacağı villa tatili konseptleri ortaya çıkmaya başladı. Daha öncelerde İslami kurallara uygun olarak tatil yapmak isteyen tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği villa tatili konseptlerinden sonra İslami tatil otellerinin çoğalmasının ardından villa tatili konseptinin zaten İslami tatil yapmak isteyen tatilcilerin çok yoğun taleplerinden sonra İslami villa veya helal tatil evleri adı altında kiralık villalardan oluşan bir tatil konsepti ortaya çıkmış oldu. Rahatlık, mahremiyet, göz önünde olmamak gibi ev rahatlığı isteyen tatilcilerinde bu İslami villalardan yararlanarak tatil yapmaya başlamaları villa tatili konseptinin iyiden iyiye gelişmesine ve artmasına neden oldu. Bu durumla birlikte villa tatili konseptli yeni işletmeler hizmet vermeye başladı ve başlıca müşterileri İslami usullere uygun tatil yapmak isteyen tatilciler olmaya başladı. Sadece İslami usullere uygun tatil yapmak isteyen insanların tercih ettiği bir konsept olmaktan çıktı ve mahremiyet ve özgürlük isteyen her tatilcinin aklına ilk gelen tatil konsepti villa tatili konsepti olmaya başladı.

Artan talepten dolayı yeni işletmeler daha profesyonel hizmetlere geçti ve otel hizmetlerinden neredeyse farkı olmayan hizmetler sunmaya başlayan villa tatili konseptli işletmeler ortaya çıktı. Bu durum tatilcilerin daha rahat etmesini İslami usullere uygun tatil yaparken de birçok otel hizmetinden yararlanabilmesinin önünü açtı. Sadece İslami usullere uygun tatil yapmak isteyen kesimler değil rahatlık, özgürlük, ev ortamı isteyen, mahremiyet isteyen, gizlilik isteyen, arkadaş gruplarıyla kalabalık tatil yapmak isteyen tatilcilerinde kiralık villalarla villa tatili konseptlerinde tatil yapabilmelerine olanak olmuş oldu. Bu sayede villa tatili konsepti sadece İslami villa veya helal tatil evleri adı altında İslami usullere uygun konseptlerde tatil yapmak isteyen tatilcilere değil, mahremiyet ve özgürlük isteyen tatilcilere hitap eden bir sektör haline geldi. Artan talepler karşısında sayıları çoğalan ve otel konforunda hizmetler sunan villa tatili hizmeti veren işletmeler, birbirleriyle rekabet içine girdikleri için hizmet kalitesini de her geçen gün artırmaya devam etmektedir.

Fethiye Villa Tatili

Fethiye, Türkiye’nin tatil konusunda en çok talep gören konumlarından birisidir. Her dönem tatilin gözde noktaların biri olmayı başarmıştır. Bölgede hizmet veren oteller, bölgenin gelişmişliği, güzelliği, doğallığı, denizi, plajı gibi durumlardan dolayı en çok tercih edilen yerlerden biri olmuştur. Değişiklik gösteren ve yeni hizmetler veren tatil sektöründe villa tatili konseptlerinin artmaya başlamasından sonra Fethiye villa tatili olarak yapılan araştırmalarda artış göstermiştir. Bunların sonucu olarak Fethiye villa tatili yapmak isteyen tatilciler için villa tatili yapılmak için kiralık villalar Fethiye bölgesinde de hizmet vermeye başlamıştır. Fethiye villa tatili araştırmaları sonucunda Fethiye’de bulunabilecek kiralık villalar sayesinde helal tatil evleri ya da İslami villa adı altında yapılan İslami kurallara uygun tatiller yapmakta mümkün olmaya başlamıştır. Her yerde sayıları artan kiralık villa yani villa tatili konseptli tatiller yapılacak işletmeler

Fethiye villa tatili olarak hizmete başlamıştır. Fethiye villa tatili sayesinde villa tatili konseptinde tatil yapmak isteyen ve konumunu Fethiye olarak belirlemiş tatilciler rahatlıkla tatillerini yapabilmektedir. Fethiye villa tatili sayesinde İslami villa veya diğer adıyla helal tatil evleri gibi arayışları olan tatilcilerde Fethiye’de rahatlıkla tatillerini yapabilmektedirler. Fethiye villa tatili, Fethiye’de yapılacak bir tatilin ev rahatlığında, kendinize ait şekilde, mahremiyet duygusuyla yapılmasını sağlayan son dönemlerde daha da ilgi çekici olan ve talebin arttı villa tatili konseptini yaşatan bir tatildir. Fethiye villa tatili sayesinde, villa tatili konseptinde tatil yapmak isteyen ve kiralık villalarda tatilini süren tatilcilerin Fethiye’de bu konseptte tatil yapmasını sağlar.

Son zamanlarda artan kiralık villa talepleri, yaz aylarında tatil zamanlarında iyice sıkışması sonucunda başka işletmelerin özel olarak tasarladıkları villa tatili konseptine uygun villa siteleriyle sundukları bir hizmettir. Fethiye villa tatili aratmalarında bu şekilde tatil konseptine sahip birçok tekil kiralık villa sahibinin yanında bazı işletmelerin villa sitelerinin de kiralandığını görebilirsiniz. Bu sayede İslami villa veya helal tatil evleri adı altında İslami usullere göre tatil yapmak isteyen tatilciler tatillerini Fethiye’de yapmak isterse Fethiye villa tatili şeklinde araştırmalar yaparak bulabilirler.

Helal Tatil Evleri

Helal tatil evleri, İslami kurallara uygun tatil yapmak isteyen ama otel tatillerinden sıkılan tatilcilerin İslami oteller yerine İslami villalarda tatil yapmasını ifade etmektedir. İslami villa veya helal tatil evleri olarak adlandırılan bu tatil konsepti sayesinde İslami kurallara uygun şekilde tatil yapmak isteyen tatilciler veya mahremiyetini, ev rahatlığını ön plana koyan tatilcilere bir seçenek olarak ortaya çıkmıştır. Son zamanlarda artan birçok farklı şirketin bazı otel hizmetlerini de vererek özel villa sitelerinden kiralık villa olarak tatil hizmeti verdiği bilinmektedir. Bu hizmetten en çok yararlana kesim ise tatilini İslami kurallara uygun olarak yapmak isteyen tatilcilerdir.

Villa tatili konseptinde aranan en büyük özellik mahremiyet ve gizliliktir. Özel havuzundan, yenilecek yemeklere kadar helal tatil evleri veya diğer adıyla İslami villalar bu isteklere tam anlamıyla uymaktadır. Bu sayede İslami kurallara göre tatil yapmak isteyen tatilcilere çok büyük bir avantaj sağlayan hizmetlerden biri olmuştur. Kiralık villa olarak ilanlarla veya işletmelerin internet sitelerinde tatil hizmeti sunulmaktadır. Tekil birçok villa sahibi bu konseptte tatilini yapmak isteyen tatilcilere kiralık villa hizmeti vererek İslami villa veya helal tatil evleri ismiyle tatil hizmeti almalarını sağlamaktadır. Bu sayede mahremiyet ve gizlilik isteyen herkes rahat bir şekilde tatilini yapabilir. Hizmet sektörüne girip villa sitesi inşa edip yaz dönemlerinde bu kiralık villaları tatilcilere kiralayan ve bazı otel hizmetlerini sunan işletmeler helal tatil evlerini ya da İslami villaları daha profesyonel bir şekilde tatil hizmeti vermek için yaratmışlardır. Helal tatil evleri ya da İslami villa konseptinde tatil yapmak isteyen tatilciler bu hizmeti veren işletmelerde normal otel rezervasyonu gibi ücretlerle tatillerini istedikleri gibi organize edip yapabilirler. Buda İslami tatil konsepti isteyen tatilciler için büyük avantajlar ve farklı alternatifler sağlar.