Otel Mi? Villa Mı? Hangi Konaklama Size Uygun? - Likya Villam
Otel Mi? Villa Mı? Hangi Konaklama Türü Sizin İçin Uygun?
0 Görüntüleme

Otel Mi? Villa Mı? Hangi Konaklama Türü Sizin İçin Uygun?

Tatil vakti geldiğinde araştırma yaparken herkesin aklında aynı sorular olur. Kiralık villa tatili mi yoksa otel tatili mi işte bu soruya cevap arayacağız.

Konforlu ve Etkinliklere Doyacağınız Otel Tatili

Otel tatili denildiği zaman akla ucuz ve zahmetsiz bir tatil planı gelmektedir. Kalabalık gruplar halinde tesisin sizlere sunduğu olanaklar çerçevesinde yapabildiğiniz her şeydir. Otel tatilini her ne kadar siz planlamış olsanız da tercih edeceğiniz otelin kurallarına uymak zorundasınız. Otelin kuralları çerçevesinde özgürsünüzdür.

Otel tatillerinin en büyük dezavantajı kalabalıktır. Yerli ve yabancı milyonlarca turist her sene turist yapmak için çeşitli ülkelere ve çeşitli bölgelere gidiyor. Bu turistler farklı bölgelerden, milletlerden ve en önemlisi farklı kültürlerden gelmektedir. Farklı kültürlerin bir arada yaşaması bazen kültür çatışmasına neden olabilmektedir. İşte otel tatillerinde bu söz konusu olabilir. Birçok farklı kültürden ve milletten insan bir otelde konaklayabilir. Bu konaklamalarda bazen sorunlar yaşanabilir.

Kalabalığın bir diğer olumsuz sonucu ise plajın ve havuzun kalabalık olmasıdır. Yaz tatillerinin vazgeçilmezi havuz ve denizdir. İnsanlardan suya girdiği zaman rahatlamış hisseder. Yüzmek isteyen veya rahat olmak isteyen tatilciler için havuzun ve denizin kalabalığı önemlidir. Kimse tıka basa dolu bir havuza girip yüzmek istemez. Çünkü hareket alanı zaten havuzda kısıtlı oluyor, birde kalabalıksa suya girip çıkmakla arasında hiçbir fark olmuyor. Kalabalık otellerde şezlong bulmakta oldukça güç oluyor. Özellikle havuz etrafında şezlonglar sınırlı sayıdadır.

Kalabalık bir otelde yemek vakitleri yer bulmakta zor oluyor. Örneğin akşam yemekleri. Akşam yemeklerinde kabalık otellerde genellikle ayakta kalan tatilciler oluyor. Hiç bir otel müşteri sayısı kadar yemek salonunda sandalye masa bulunduramaz. Bunun en büyük nedeni yemek salonlarının o kadar geniş ve büyük olmamasıdır. Kalabalık otellerde özellikle akşam yemeğinde yer bulmak oldukça güç bir hal almaktadır.

Otellerin diğer bir dezavantajı ise kuralları olması. Örneğin iş hayatınız boyunca hep erken kalkmak zorunda kaldınız. En azından tatile gittiğinizde biraz daha geç uyanmak isteyebilirsiniz ve bu gayet normal durumdur. Ancak otellerde belirli saatler arasında kahvaltı hizmeti bulunmaktadır. Siz bu kahvaltı saatine bağlı kalmak zorundasınız yoksa aç kalabilirsiniz. Veya akşam geç saatlere kadar bir şeyler içip eğlenmek istiyorsunuz. Her otelde bar kapanış saati vardır ve bu saatlerde hizmet alabilirsiniz.

Denizden havuzdan çıktınız ve karnınız acıktı yemek saati yaklaştı. Katı kuralları olan otellerde mayo ile yemek yiyemezsiniz. Bu durumda üstünüzü değiştirip tekrar yemek salonuna gelmeniz gerekmektedir. Bu durum tatilciler için yorucu bir iş olabilir.

 

Ayrıcalıklı ve Size Özel Bir Kiralık Villada Tatil

Villa tatili ise tamamen konfor odaklıdır. Villa tatili otellerin aksine kalabalık değildir ve size özeldir. Tatilinizi tamamen siz belirlersiniz. Villa tatili kararınıza uygun bir villa tipi kiralayabilirsiniz.

Kiralık villa tatilinin en büyük avantajı sessizliğidir. Kalabalık olmayan kiralık villa tatili kafasını dinlemek isteyen tatilciler için vazgeçilmezdir. Villa tatili siz ve beraber tatil yapma kararı aldığınız kişilere özeldir. Size özel sunduğu alanların rahat rahat keyfini çıkarabilirsiniz. Ev konforunu sizlere eksiksiz bir şekilde sunar.

Kiralık villada tatil yapmanın size sunduğu diğer bir ayrıcalık ise tam anlamıyla özgürlüktür. Tatil kurallarınızı tamamen siz belirlersiniz. Sabah kahvaltı saatlerini, akşam yemeği saatleri, havuza girebileceğiniz saatleri siz belirlersiniz. Saatlerle beraber yemek istediğiniz menüyü yine siz belirlersiniz. Ev konforunu size sunmaktadır.

Villa tatili çok pahalı olduğu düşünülerek tercih edilmez durum bundan çok farklıdır. Villa tatilleri tek bir aile olarak yapılabiliyor ama genelde birkaç aile veya arkadaş grubu birleşip bir kiralık villa kiralayabilirsiniz. Bu sayede masraflar bölünür hem otelden çok daha rahat bir tatil yaparsınız hem de otelden çok daha uygun bir fiyata. Bu villa tatilinin bize sunduğu en büyük avantajdır.

Özetlemek gerekirse tatil beklentilerimiz çok önemlidir. Villa tatilleri bize tam olarak özgürlük, sessizlik ve konfor sunar. Kiralık villa tatilleri ev konforunu hatta ev konforundan fazlasını sunabiliyor. Konfor düşkünleri için kiralık villa tatili ilk seçenek olmalıdır. Elbette otel tatilininde artı yönleri vardır. Bunlar büyük aqua parklar ve animasyon gösterileridir. Ancak kalabalık bir otelde aqua parklarda bulunan su kaydıraklarının sırasında dakikalarca sıra beklemek zorundasınız. Yine aynı şekilde kalabalık animasyon gösterilerinde oturacak yer bulunmuyor. Buda aslında artılarını kalabalık olmasının yok ettiğini gösteriyor. Son zamanlarda villa tatili en çok tercih edilen tatil türü olmaktadır. Sizde kalabalıktan sıkıldıysanız ve ev konforunda bir tatil istiyorsanız kiralık villa tatili sizin için muhteşem olacaktır.

 

Sizde otel tatili ve kiralık villada tatilin tüm avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırarak size ve sevdiklerinize en uygun konaklama türünü bulabilirsiniz. Konaklama türünü seçerken ücret ve konaklama süresi gibi birçok faktörü de listeye eklemeyi unutmayın. Tatil için konaklama türü seçerken sevdiklerinizin fikirleri de konaklama türünü seçmenizde etkili olacak bir faktördür. Bu yüzden sevdikleriniz ile fikir alışverişi yaparak en uygun konaklama türünü kolaylıkla seçebilirsiniz.