Tatil Villalarını Öne Çıkartan Avantajları - Likya Villam
Tatil Villalarını Öne Çıkartan Avantajları
0 Görüntüleme

Tatil Villalarını Öne Çıkartan Avantajları

Tatil villalar otellere göre birçok özelliğiyle daha avantajlı olmaktadır. Havuzlu villa kiraladığınızda evinizden konforlu bir tatil yapabilirsiniz. Villa tatillerinin otellere göre bizlere sunduğu pek çok avantaj vardır, bunları beraber inceleyeceğiz.

Villa Tatili Bize Özeldir

Villa tatili bize özeldir. Ortak kullanım alanı bulunmamaktadır. Kiralık tatil villasında bütün alanlar bize özel tasarlanmıştır. Otelde tatil yapıldığı zaman havuz, şezlong, yemek masaları, oturma alanları, bahçe gibi odanız hariç her yer ortak kullanım alanıdır. Bu da bazı karışıklıklara neden olmaktadır. Tatil senede bir kere yapabildiğimiz bir şeydir. Bu yüzden özel ve güzel zaman geçirmek isteriz. Villa tatili tam olarak bize bunu sunmaktadır. Havuzlu villa tatili yaptığımızda bulunan havuz bize özeldir ve bu havuza dilediğimiz gibi girebiliriz. Jakuzili villa tatili tercih ettiğimizde bize özel jakuzimiz olur.

Korunaklı havuzlu villa tatili tercih ettiğimizde tamamen kendimizi özel hissederiz. Korunaklı havuzlu villa, havuzlu villa ve korunaklı villa konseptinin birleştirilmesiyle oluşur. Korunaklı havuzlu villa, içerisinde bulunan havuzun etrafında yüksek duvarlar bulunmaktadır. Yine korunaklı havuzlu villa kapalı havuza da sahip olabilir.

Villaların size özel olduğundan bahsetmiştik. Tatil yaparken aynı zamanda özel günlerinizi kutlamayı da unutmazsınız. Tatil villaların size sunduğu olanaklarda özel gününüze uygun olarak hazırlık yapabilir ve bu özel günü unutulmaz bir gün haline getirebilirsiniz.

Eviniz Konforunda Tatil Yapabiliriz

Villa tatilini otel tatilinden ayıran en önemli nokta bizlere sunduğu konfordur. Villa tatili, evimizden daha konforlu olabiliyor. Havuzlu villa düşünelim. Sizlere ev konforunu sağlayabilecek her detay özenle düşünülmüştür. Bunlar mutfak, çok sayıda banyo, jakuzi, havuz, otopark, bahçe ve bahçe mobilyaları gibi bütün detaylar düşünülmüştür. Peki, bunlar sizlere nasıl konfor sağlıyor birkaç örnekle açıklayalım. Örneğin korunaklı havuzlu villa tercih ettiniz. Havuzda keyif yaptınız ve acıktınız bahçede mangalda pratik bir şeyler yapıp yiyebilirsiniz. Veya bugün odadan çıkmak istemiyorsunuz jakuzide keyif yaparken bir şeyler yapabilirsiniz.

Villa Tatilinde Evinizde Alıştığınız Hijyen Vardır

Villa tatili, eviniz gibi size özel bir yaşam alanı olduğu için otele göre daha hijyeniktir. Bunun sebebi otel kadar büyük bir alan olmaması ve kalabalık olmamasından dolayı hem çok kirlenmez hem de temizlenmesi zor değildir. Kiralık tatil villasında düzenli olarak temizlik ekibi tarafından temizlenir. Aynı zamanda villada bütün temizlik ekipmanları bulunmaktadır. Olumsuz bir durum olduğu zaman sizde istediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Havuzlu villa tercih ediyorsanız yine size özel olan havuzun düzenli temizlikleri yapılmaktadır. Hijyen anlamında evinizdeki rahat hissetmeniz için tüm detaylar düşünülmüştür.

Villa Tatilinde Fiyat Avantajı

Villalar fiyat olarak otellerin tam tersi bir işleyişe sahiptir. Otel tatiline gittiğinizde ne kadar fazla kişi giderse o kadar fazla para ödersiniz. Ancak villa tatili bunun tam tersidir. Ne kadar çok kişi giderse masraf o kadar düşer. Örneğin Geceliği 200 TL’den 8 kişi bir otele giderseniz 3 gece için en az 4800 TL ödersiniz ama günlüğü 1000 TL olan bir villa kiralarsanız gecelik 125 TL gibi bir ücret ödemek zorunda olursunuz. Bu hesap bize villa tatillerinin ailemiz veya arkadaşlarımızla beraber planlayacağımız bir villa tatilinin, otel tatiline göre çok daha avantajlı fiyat sunduğunu göstermektedir.

Çocuklu Aileler İçin İdeal Olması

Çocuklu aileler için villa tatilleri idealdir. Küçük çocuğunuz varsa otellerdeki kargaşa ve kalabalıktan olumsuz etkilendiğini hepimiz biliyoruz. Buda bizim için sabah kahvaltılarının akşam yemeklerinin eziyete dönüşmesine sebep oluyor. Ayrıca küçük çocuklar gün içinde uykuya ihtiyaç duyar ancak kalabalıktan çıkan ses buna engel olur ve çocuğunuz huzursuz olur. Dolayısıyla sizinde tatil huzurunuz kaçar. Villa tatili size özel olduğu için çocuğunuz daha rahat ve daha huzurlu bir tatil yapabilir. Gün içinde siz havuz keyfi yaparken şemsiye altında çocuğunuz uyuyabilir.

Çocuklar çok hareketli oluyor. Otellerde bu hareketlilikleri yüzünden kaybolmamaları için sürekli peşinden koşmamız gerekir. Villa tatili kalabalık bir ortam olmadığı evimizdeki gibi rahat davranabiliriz. Ayrıca çocukların oynayabileceği alanlarda sınırlı olduğu için kiralık tatil villasında kaybolması neredeyse imkânsız oluyor.

Çocuklar yaptıkları şeylerden çabuk sıkılabilir veya sizin yapmak istediğiniz şeyleri yapmak istemeyebilir. Örneğin denize, havuza girmekten sıkıldı odaya gidip televizyon izlemek istiyor. Siz kendi tatilinizden feragat etmeden çocuğunuz içeride televizyon izlerken siz güneşlenebilir veya havuza girebilirsiniz. Bu nedenlerle çocuklu aileler için havuzlu villa tatili çok ideal bir tatil seçeneğidir. Ancak otele gittiğimizde huzurumuzun bozulmaması çocuğumuzla beraber odaya geçmemiz gerekebilir.

Korunaklı Villalarda Gizlilik Avantajı

Tatilde insanlardan bağımsız olmak ve gizlilik ön planda bir tatil düşünüyorsanız, korunaklı havuzlu villa tatili tercih edebilirsiniz. Dış dünyadan tamamen soyut bir tatil sunar size. Korunaklı havuzlu villa tatili, sizlere insanlardan uzak bir şekilde yüzmeyi, keyif yapmayı ve güneşlenmeyi sunar.

Salgın Hastalıklardan İzole Bir Yaşam Sunması

Ülkemizi ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan coronavirus etkisi altında pek çok zaman geçirdik. Virüsün ilk görüldüğü vakitten itibaren pek çok yasak getirildi. En çok yasaktan etkilenen sektör turizm oldu. Bulaşıcı hastalıklar en çok insanların kalabalık halde bulunduğu ortamda yayılmaktadır. Otellerin kalabalık yerler olması ve ortak kullanım alanlarında insanların iç içe bulunmasından dolayı komple kapatıldı. Ancak tatil villaları kalabalıktan uzak izole bir ortam olduğu için buralarda tatiller devam etti. Kiralık tatil villa dezenfeksiyonu normal otele göre daha kolay olduğu için ayrıca apartman kadar kalabalık olmadığı için villalar sadece tatil değil normal zaman geçirmek uzaktan çalışmak içinde tercih edilmiştir

Evden çalışma sistemine geçilip otellerin kapanmasıyla tatil villaları büyük bir önem kazanmıştır. Daha önce tatil villası denememiş kişiler kiralık tatil villası bakmış ve konaklama yapmıştır. Bu pandemi döneminde villa tatiline zorunlu giden otel tatilcileri, villa tatilinin otel tatiline göre ne kadar rahat ve temiz olduğunu anladı. Aynı zamanda kalabalık apartmanlarda izole halde yaşayamayan kişilerde kiralık tatil villasında konaklama yapmıştır.