Kaş Plajları
KAŞ PLAJLARI
0 Görüntüleme

KAŞ PLAJLARI

-Patara Plajı

Patara Plajı, Kaş’a yaklaşık 43 km uzaklıktadır.  18 km uzunluğunda incecik kum yapısıyla sığ bir plajdır. Plaj Caretta Carettaların doğal yaşam alanı olduğu için akşam 20:00 ile sabah 08.00 arası onlara aittir. 2020 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara Yılı olarak ilan edildi. Giriş ücretlidir. İsterseniz ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme bulunmaktadır. Ücretsiz kullanabileceğiniz duş ve tuvalet vardır.
Plaj adını Patara Antik Kentinden almaktadır. Patara Plajına giriş yapmadan hemen önce antik kenti gezmenizi sonrasında muhteşem gün batımını izlemenizi tavsiye ediyoruz. 

-Kaputaş Plajı 

Kaş denildiği zaman ilk akla gelen yer olan Kaputaş plajı Kalkan'a 6 km mesafede bulunur. Kaputaş plajı tertemiz olması, turkuaz rengi ve kanyon ağzı plajı olması ile ilgi çekmektedir. Denizin turkuaz renkte olmasının sebebi yer altından çıkan soğuk sudur. bu yüzden deniz hep soğuk olmaktadır. Kaputaş Plajı kum-çakıl karışık derin ve dalgalı bir denizdir. Kaş Belediyesinin işletmiş olduğu kafe restorandan faydalanabilirsiniz. Bu plaja giriş ve duş ücretsizdir.  

-Büyük Çakıl Plajı

Kaş merkeze 1.5 km mesafede olan bu plaj, denizin maviliği ve ağaçların yeşilliği arasında sizleri bekliyor. Bu plajın özelliği denizin içerisinde soğuk su kaynağı olmasıdır. Plaja giriş ücretsizdir. Yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur. 

-Akçagerme Plajı

Kaş merkeze 3 km uzaklıkta olan bu plaj küçük çakıl taşları ile kaplı sığ sakin bir denizdir. Bu plajın en önemli özelliği mavi bayraklı plaj olmasıdır. Giriş ücretsizdir.  Plajın işletmesi Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılmaktadır. Kalkan'dan bu plaja gelen dolmuşlar bulunmaktadır. Kalkanda balayı tatili yapan çiftlerimiz rahatlıkla ulaşım sağlayabilir.

-Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’na yakın olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajıdır. Turkuaz ve berrak bir denize sahip olan bu plaj yerli halkın çoğunlukta tercih ettiği yerdir. Giriş ücretsizdir.